Οργή και αγανάκτηση στην εστίαση της Πάτρας. Από τη μία η αστυνομία δεν κάνει ελέγχους στους συνωστισμούς και στις συναθροίσεις των νέων που παρατηρούνται στις πλατείες, στις σκάλες και στους υπαίθριους χώρους.

Φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου και όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υπουργείου που έχει δώσει αυτές τις εντολές, δεν θέλει να ηλεκτρίσει άλλο την ατμόσφαιρα.

Όμως από την άλλη είναι τουλάχιστον υποκριτικό από την αστυνομία αφενός να μην κάνει κάτι βλέποντας 100, 200 και 300 άτομα μαζεμένα και αφετέρου την ίδια στιγμή να γράφει καταστηματάρχες εστίασης, κόβοντας τους τριχίλιαρα, επειδή έξω από το μαγαζί τους υπάρχει μια παρέα τεσσάρων και πέντε ατόμων.

Στην Πάτρα τις τελευταίες ώρες συνέβησαν τουλάχιστον δύο τέτοια περιστατικά. Στην εστίαση έχουν οργιστεί με αυτήν την κατάσταση και κυρίως με τα πρόστιμα που δέχονται οι συνάδελφοι τους.

Μάλιστα η estiasipatras έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή για το ζήτημα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά, αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε υπουργέ, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ότι επιβάλλονται πρόστιμα στα καταστήματα της πόλης μας, με δεδομένο τον συνωστισμό του κόσμου μετά την εξυπηρέτηση τους με προϊόντα take away.

Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας, που είναι η τήρηση της τάξης και η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα της τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και λήψη των ανάλογων αποφάσεων».