Για ακόμα μια φορά το βράδυ του Σαββάτου, γινόταν ένας μικρός χαμός, στις πλατείες και στα στέκια της νεολαίας της Πάτρας, με την κινητικότητα να είναι αυξημένη.

Ειδικότερα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων ο κόσμος είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνεται από νωρίς το απόγευμα στο Ηλιακό που έχει γίνει πλέον το στέκι της καραντίνας.

Αργότερα, εκτός από το Ηλιακό, αρκετή κίνηση είχε και η πλατεία, με τον κόσμο να μένει μέχρι αργά το βράδυ εκεί. Όμως το σκηνικό αυτό δεν είναι μόνο του Σαββάτου, ούτε αφορά και μόνο το συγκεκριμένο μέρος.

Όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε προς το Πάσχα η κινητικότητα αυξάνεται συνεχώς, αντί να μειώνεται, ειδικότερα από τους νέους. Οι νέοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, το lockdown δεν τηρείται, η αστυνομία έχει σταματήσει τους ελέγχους και είναι καιρός πλέον να εξεταστεί το άνοιγμα της εστίασης.

Το ζήτημα όμως που απασχολεί τους επαγγελματίες είναι το πώς θα είναι αυτή η επόμενη μέρα. Πολλοί θεωρούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι συνήθειες του lockdown να συνεχιστούν και μετά το τέλος του και να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που είδαμε στο εμπόριο.

Τον κόσμο, δηλαδή, να αγοράζει από το διαδίκτυο, παρόλο που τα καταστήματα είναι ανοικτά. Και αυτό στην περίπτωση της εστίασης σημαίνει τους νέους να μένουν στις σκάλες και στις πλατείες και όχι στα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών.

Κάτι που θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό για τον κλάδο, αλλά και για όλη την οικονομία της Πάτρας.