Σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο χώρο του σωματείου «Φάρος» Ποντίων της Πάτρας (Μητροδώρου 15), ο δημοσιογράφος Ισίδωρος Σιδερόπουλος θα παρουσιάσει το συγγραφικό έργο του καθηγητή Όμηρου Μαυρίδη, παρουσία του σημαντικού Πόντιου πανεπιστημιακού και συγγραφέα που έχει ξεχωρίσει μέσα από τη συγγραφή βιωματικών εμπειριών...

Ο συγγραφέας των βιβλίων «Η ανεψιά μου η Τουρκάλα», «Το αμπέλι μας στον Πόντο», για το οποίο θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά, «Της ξενιτιάς η μόρφωση», «Η Ελλάδα μας αργοπεθαίνει», «Καλλιστώ και Ιμπραήμ», «Ασνήφ», «Παιγνίδια της παρέας», έχει ξεχωρίσει με τη λογοτεχνική του διαδρομή που ξεκίνησε μέσα από βιωματικές εμπειρίες και έδωσε στο βιβλιόφιλο κοινό πραγματικά αριστουργήματα.

Διαβάζοντας κανείς τα βιβλία του Όμηρου Μαυρίδη είναι σα να βλέπει πολλούς ζωγραφικούς πίνακες, γεμάτους χρώματα, εικόνες και συναισθήματα. Πρόσφατα βραβεύτηκε για την προσφορά του από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Οι πατρίδες που αφήσαμε δεν χάνονται ποτέ, δεν λησμονιούνται, δεν πεθαίνουν έχουν τις ρίζες τους βαθιά χωμένες στην ψυχή και στο νου μας, τ’ αμπέλια που ριζώνουν στην άνυδρη γη και δίνουν τους καρπούς τους. Μία ιστορία πέρα για πέρα αληθινή και βγαλμένη από τις διηγήσεις του παππού του, περιγράφει στις σελίδες του βιβλίου του «Το αμπέλι μας στον Πόντο» ο συγγραφέας Όμηρος Μαυρίδης: «Δύο κληματόβεργες λοιπόν το μόνο βίος των περήφανων Ελλήνων του Πόντου, που κυνηγημένοι εγκαταλείπουν την πατρική γη και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Δύο κληματόβεργες ακριβή κληρονομιά, έγνοια για κάθε τους ταξίδι και φρέσκο ξεκίνημα για κάθε καινούργιο τόπο. Κάτι πολύτιμο να τους δένει με ό,τι αγαπούν». Ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει.