1906 - Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.000, ενώ οι άστεγοι σε 300.000.

1932 - Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

1951 - Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και οι τρεις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που θα αποτελέσει τον προπομπό της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1988 - Επιχείρηση «Αλογάκι της Παναγίας». Ναυμαχία μεταξύ Αμερικανικού και Ιρανικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο, κατά τη διάρκεια του Ιρανοϊρακινού Πολέμου (1980-1988). Διαρκεί μία ημέρα και είναι η μεγαλύτερη ναυμαχία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ιρανοί χάνουν 2 πολεμικά και 6 περιπολικά σκάφη, ενώ οι Αμερικανοί ένα ελικόπτερο.

1996 - Δεκαοκτώ Έλληνες τουρίστες πέφτουν νεκροί και άλλοι δεκαέξι τραυματίζονται σε τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από το ξενοδοχείο Europa στο Κάιρο. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Γκαμά αλ Ισλαμίγια», που έχει ως στόχο ισραηλινούς τουρίστες.

2004 - Θλιβερά επεισόδια εκτυλίσσονται πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του πρωταθλητή, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η αστυνομία. Δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν διαθέτουν εισιτήριο, επιδίδονται σε πετροπόλεμο και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων, μετατρέποντας για ώρες την περιοχή γύρω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε πεδίο μάχης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίζονται εννέα αστυνομικοί και δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.