Κοντά στα 1.600 με 1.700 εμβόλια την μέρα θα γίνονται στην Πάτρα από την Δευτέρα, όταν μπουν στο mega εμβολιαστικό κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας και οι άλλες οχτώ γραμμές.

Μέχρι ώρας στο μεγάλο αυτό κέντρο που ξεκίνησε πριν από μερικές ώρες την λειτουργία του εμβολιασμοί γίνονται μόνο στις οχτώ γραμμές του.

Με τις 16, όπως ήδη έχει γραφτεί, τα εμβόλια στο κέντρο θα ανέρχονται στα 900 την ημέρα. Το μέγιστο. Όμως για να υπολογίσουμε το σύνολο των εμβολίων που γίνονται από εδώ κα στο εξής στην Πάτρα θα πρέπει να προσθέσουμε και τα όσα πραγματοποιούνται στα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 120 με 150 εμβόλια την ημέρα, στο καθένα. Αριθμός που με τη προσθήκη του mega εμβολιαστικού κέντρου θα μειωθεί για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από αυτή τη διαδικασία. 

Στο κέντρο του Αγίου Αλεξίου, γίνονται σε καθημερινή βάση άλλα 150. Στο κέντρο υγείας της Άνω πόλης της Γερμανού τα εμβόλια που γίνονται σε ημερήσια βάση φτάνουν τα 60 με 80. Στα Ζαρουχλέικα ο αριθμός των εμβολίων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 100 και 120 εμβολίων.

Αν προσθέσουμε σε αυτά τα εμβόλια στο κέντρο υγείας της Χαλανδρίτσας και στο κέντρο υγείας της Κάτω Αχαΐας, προσθέτουμε άλλα περίπου 100 με 120 και στα δύο.

Το μέγιστο λοιπόν των εμβολίων που θα γίνονται στην Πάτρα θα φτάνει τουλάχιστον τα 1.600 με 1.700 εμβόλια την ημέρα. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από δεκάδες άλλους παράγοντες αστάθμητους και μη.

Το βασικότερο από όλα; Από την διάθεση των πολιτών της Πάτρας για να εμβολιαστούν. Διάθεση που μέχρι ώρας έχουν αποδείξει ότι υπάρχει, αρκεί να μην προκύπτουν κατά καιρούς διάφορα προβλήματα που αφορούν κυρίως υποψίες κινδύνου για την υγεία τους λόγω του κάθε τύπου εμβολίου.

Το σίγουρο είναι ότι από την Δευτέρα η Πάτρα με το mega εμβολιαστικό κέντρο της πατάει «γκάζι» στην εμβολιαστική διαδικασία και αναπτύσσει ρυθμούς στο πολυπόθητο κτίσιμο του τείχους της ανοσίας.