Διαδοχικές συναντήσεις με ποικιλία θεμάτων που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών  πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. 

Με όλους τους Συλλόγους των εργαζόμενων συναντήθηκε χθες 15/4/21 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. Συγκεκριμένα εκπρόσωποι των Συλλόγων ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικοί, Συμβασιούχοι συναντήθηκαν  με τον Πρύτανη, με αντικείμενο  θέματα που αφορούν τις καταλήψεις και τον χειρισμό τους, θέματα φύλαξης του Πανεπιστημίου, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των μαθημάτων με δια ζώσης διδασκαλία. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διεξοδική ανάλυση των θεμάτων με ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρας συμμετείχε σήμερα 16/4/21 σε τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων,  κ. Μαρία Συρεγγέλα. Η συμμετοχή του Πρυτάνεως στην τηλεδιάσκεψη απαντά στην πρόσκληση της Υφυπουργού για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες.

Συνάντηση πραγματοποίησε την Δευτέρα 12/4/2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ) και Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χάρη Λαμπρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης η διερεύνηση θεμάτων συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την εν λόγω Τράπεζα.

Με κατοίκους της περιοχής Κ. Καστριτσίου, στην οποία συμμετείχαν η  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κ. Κατερίνα Σολωμού και ένας εκ των Δημοτικών  Συμβούλων ο κ. Θεόδωρος Ξυλιάς, συναντήθηκε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, με αντικείμενο διαδικαστικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου και αφορούν την περιοχή Καστριτσίου.

Εγκρίθηκε από τον ΕΛΚΕ,  η ενίσχυση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών χωρίς δίδακτρα καθώς και η επιδότηση διοργάνωσης Συνεδρίων 
Η Επιτροπή Ερευνών του ΕΛΚΕ στην συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2021, ενέκρινε: 
α) τη χρηματοδότηση του συνόλου των αιτήσεων (ποσό 36.000 ευρώ) για ενίσχυση των Μεταπτυχιακών Προγραμμά