Μόνο θετικό για την προστασία της αγοράς είναι το self test που από την Δευτέρα μπαίνει και στο λιανικό εμπόριο, ως ένα υποχρεωτικό μέτρο που θα πρέπει να τηρούν άπαντες.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Kώστα Ζαφειρόπουλο, τα self test έρχονται για να ενισχύσουν την αγορά και είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει στο να μην ξανακλείσουν τα καταστήματα.

«Είναι θετικό μέτρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχει λάβει το αντίστοιχο μήνυμα η αγορά» τονίζει. Ωστόσο, από εκεί και πέρα η όλη διαδικασία είναι ένα ζήτημα, αφού κανείς από τον εμπορικό κόσμο δεν έχει εξοικειωθεί μαζί της.

Στον Εμπορικό Σύλλογο περιμένουν κάποιες διευκρινήσεις που αφορούν το όλο θέμα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο και αυτό έχουν τονίσει και στους εργαζόμενους τους.

«Δεν έχουμε ακόμα εξοικειωθεί με την όλη διαδικασία, όμως, αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που ακόμα δεν την γνωρίζουμε καλά – καλά. Ωστόσο, θα εξοικειωθούμε. Άλλωστε, τα πρόστιμα είναι αρκετά "τσουχτερά" και δεν υπάρχουν περιθώρια για να το ρισκάρουμε».

Σε ότι αφορά την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων αυτές τις πρώτες ημέρες που άνοιξε η αγορά, τα μηνύματα των τελευταίων ωρών είναι ενθαρρυντικά.

«Η κίνηση αρχικά ήταν εντελώς υποτονική. Προς το τέλος της εβδομάδας βλέπουμε αυτό να αλλάζει και να παρατηρείται ένα ενδιαφέρον, κυρίως στα καταστήματα με παιδικά ρούχα και πασχαλινά είδη. Όμως σιγά - σιγά η κίνηση έχει σημάδια βελτίωσης και στα υπόλοιπα μαγαζιά. 

Θέλω να πιστεύω ότι όσο πλησιάζουμε στις μέρες του Πάσχα η κίνηση αυτή θα τονωθεί και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.