Εννέα νέες εμβολιαστικές γραμμές κατά του κορωνοϊού θα προστεθούν σύντομα στην Αιτωλοακαρνανία, με τις τέσσερις να αφορούν το νοσοκομείο Αγρινίου και τις πέντε το νοσοκομείο Μεσολογγίου, όλες για το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ενημέρωση έχει αποσταλεί ήδη από την 6η ΥΠΕ στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί πως θα επιτευχθεί αυτή η πολύ σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς.

Άλλωστε, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, κυρίως για το προσωπικό των δύο νοσοκομείων που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να στηρίξει τόσες εμβολιαστικές γραμμές.

Σημειώνεται ότι τη δεδομένη στιγμή λειτουργούν ήδη από δύο εμβολιαστικές γραμμές στα δύο νοσοκομεία και με την πρόσθεση των νέων θα φτάσουν έξι στο Αγρίνιο και επτά στο Μεσολόγγι.

Ο αριθμός των εμβολιαστικών γραμμών μάλιστα θα ξεπερνά αρκετά ακόμη και αυτές που λειτουργούν στην Αχαΐα, όπου προστίθενται μόλις δύο εμβολιαστικές γραμμές (σε Ρίο και «Άγιο Ανδρέα»), μία ακόμη στο Αίγιο και δύο στην Ηλεία.

Σε επικοινωνία με έμπειρους υγειονομικούς οι οποίοι εξέφρασαν ανοικτά την ανησυχία τους για το πως θα επιτευχθεί αυτή η σημαντική αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.

Όπως αναφέρουν, σίγουρα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη και ο εμβολιασμός όσο περισσότερων πολιτών είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως βάσει του υπάρχοντος προσωπικού των νοσοκομείων κάτι τέτοιο ίσως και να είναι ανέφικτο χωρίς την περαιτέρω ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες.

Το έμψυχο δυναμικό

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το karvasaras.gr τόνισε ότι από τα 50 άτομα ημερησίως που εμβολιαζόντουσαν στην αρχή, έφτασαν τα 160 με τη δεύτερη γραμμή εμβολιασμού και πλέον ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 700 με την πρόσθεση ακόμη πέντε εμβολιαστικών γραμμών.

Όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει τη δεδομένη στιγμή το νοσοκομείο και ενδεχομένως να μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση του ιδρύματος με προσωπικό από τα γύρω Κέντρα Υγείας.

Ακυρώσεις "βροχή"

Σημειώνεται πάντως το γεγονός ότι όλες οι νέες εμβολιαστικές γραμμές αφορούν αποκλειστικά και μόνο το εμβόλιο της Pfizer και αυτό έχει εξήγηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο karvasaras.gr έμπειροι υγειονομικοί, οι ακυρώσεις του εμβολίου της AstraZeneca από πολίτες έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις που έκαναν την 1η δόση και ζητούν όταν κάνουν τη 2η να κάνουν αυτό της Pfizer, κάτι το οποίο όμως ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο επικίνδυνο και παροτρύνουν τον κόσμο μη ζητάει «πειράματα».

πηγή: karvasaras.gr.