Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία ζητά τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης του οικοδομικού κλάδου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Ο επαγγελματικός κλάδος της οικοδομής, καθώς και ο ευρύτερος κατασκευαστικός τομέας, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Από την άλλη μεριά, με την με αριθμό 454/5.2.2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση, τέθηκε σε υποχρεωτική αναστολή η οικοδομική δραστηριότητα στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αχαΐα.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει σε δυσχερή οικονομική θέση τους εργαζόμενους στον κλάδο της οικοδομής, ενώ δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια κρατική οικονομική ενίσχυση.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ένταξη των εργαζομένων του κατασκευαστικού κλάδου στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης, όπως συνέβη στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Τέλος, θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά οι άνεργοι οικοδόμοι που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε ποιες ενέργειες θα προβούν, με σκοπό: α) την ένταξη του οικοδομικού κλάδου στα προγράμματα οικονομικής στήριξης και β) ποια μέτρα θα ληφθούν για την οικονομική ενίσχυση των οικοδόμων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας.