Μια εμφανή πτώση των κρουσμάτων στην Αχαΐα έχουμε από τις 10 Απριλίου και μετά, η οποία παραμένει σταθερή και δεν έχει αλλάξει έως τώρα, δίνοντας διψήφιους αριθμούς μολύνσεων.

Σύμφωνα με την λίστα των κρουσμάτων που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση για την Αχαΐα ο ΕΟΔΥ, ενώ τα κρούσματα που δίνονταν έως τις 9 Απριλίου ήταν τριψήφια σε αριθμούς, πλέον, αυτό έχει αλλάξει.

Η πτώση των κρουσμάτων συγκριτικά με το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου όπου ο μέσος όρος κυμαίνονταν στα 100 με 120 κρούσματα, έχει φτάσει τα 30 με 40 κρούσματα το τελευταίο πενθήμερο, καθώς από τις 15 Απριλίου και μετά ο μέσος όρος είναι ανάμεσα στις 80 με 95 μολύνσεις.

Είμαστε λοιπόν όχι απλά σε μία φάση σταθεροποίησης του ιού, αλλά έχουμε μπει πλέον, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και σε μία πτωτική πορεία των κρουσμάτων, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαΐα από την αρχή του Απριλίου έως σήμερα, ανέρχεται στα 1.603. Το χειρότερο νούμερο του μήνα είναι τα 141 κρούσματα της 2ης Απριλίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα είχαμε μόλις ένα διψήφιο αριθμό αυτό των 71 κρουσμάτων της 4ης Απριλίου.

Από τις 10 Απριλίου και μετά που φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία πτωτική πορεία των κρουσμάτων για την Αχαΐα, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων φτάνει τις 575 μολύνσεις.  

Είναι πλέον δεδομένο ότι η έξαρση του κορωνοϊού στην Αχαΐα, αλλά και στην Πάτρα που κράτησε παραπάνω από ένα δίμηνο, πλέον έχει τερματιστεί και μπαίνουμε σε μία άλλη φάση της πορείας του ιού.

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αν δεν δείξουμε την ανάλογη προσοχή όλα τα παραπάνω στοιχεία εύκολα μπορεί να ανατραπούν.