Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει ένα αξιόλογο εγχείρημα στην πόλη της Πάτρας, η Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης. Πρόκειται για ένα συλλογικό, αυτοοργανωμένο εγχείρημα που λειτουργεί με οριζόντιες, ισότιμες διαδικασίες και αντιθεσμικά.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωσή: «Δίνουμε ραντεβού μια ή δυο φορές την εβδομάδα σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, μαγειρεύοντας όλες και όλοι μαζί (τηρώντας όλα τα ατομικά & συλλογικά μέσα αυτοπροστασίας). Επί τόπου μοιράζουμε το φαγητό σε όσους προσέλθουν ή προσφέρουμε κάποιες μερίδες και σε μετανάστες.

Τα 3 βασικά σημεία πάνω στα οποία στηρίζεται η «Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης» είναι: η αυτοοργάνωση, ο αντιρατσισμός και η ταξική συνείδηση.  Επόμενο μαγείρεμα είναι για την  Δευτέρα 19 Απρίλη από τις 11 το πρωί στην πλατεία Βουδ.

Όποια και όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στο μαγείρεμα, να φάει, να μας γνωρίσει και να μας προσεγγίσει, μπορεί να μας βρει στο κ[email protected] και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, στις 5 μ.μ στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου), όπου θα γίνεται η ανοικτή συνέλευση της κουζίνας.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, όποιος και όποια θέλει, μπορεί να συνεισφέρει τρόφιμα και βέβαια να βοηθήσει στο μαγείρεμα.

Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση – Αλληλοβοήθεια Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης».