Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ζήτηση για εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στη Ρωσία παραμένει απογοητευτική, ωστόσο αυξάνεται σταδιακά.

Η Ρωσία χορηγεί τρία εμβόλια με γνωστότερο το Sputnik V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έγκριση για δύο άλλα εμβόλια, τα EpiVacCorona και CoviVac.

Πράγματι, η ζήτηση είναι μικρή, αλλά θα αυξηθεί. Αυξάνεται σταδιακά είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους. Ερωτηθείς για τις πιθανές αιτίες του φαινομένου, ο ίδιος απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να απευθυνεί στους ειδικούς της υγείας.

Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να αναλύσει αυτούς τους λόγους, είναι μάλλον ζήτημα των γιατρών, εκείνων που αναλύουν την συνολική ζήτηση για εμβολιασμούς … και (ζήτημα) της στάσης του πληθυσμού γενικώς ως προς τους εμβολιασμούς, σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 820.000 κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.