Η υποβάθμιση της πλατείας Όλγας συνεχίζεται και ένα σημείο αναφοράς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που αποτελούσε σύμβολο της πόλης για τους παλιούς Πατρινούς δεν λέει να βελτιωθεί.

Είναι μια κατάσταση χρόνια πλέον που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία και παρά τις όποιες προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους φορείς, συνεχίζεται.

Από τη μία η πλατεία αποτελεί ένα από τα κλασικά στέκια των ναρκομανών της Πάτρας, όπου συχνά γίνονται συναλλαγές παράνομων ουσιών σε δημόσια θέα.

Από την άλλη η ίδια η πλατεία είναι το στέκι των γνωστών – αγνώστων του αντιεξουσιαστικού χώρου που κάνουν τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις τους εκεί, ενώ κάθε τόσο προχωρούν σε φθορές και βανδαλισμούς ή ακόμα και στις δικές τους «δημιουργίες» πάνω σε χαρακτηρισμένα μνημεία της Πάτρας.

Η εικόνα της, σύμφωνα με τους παλιούς Πατρινούς που είχαν ζήσει αυτήν την πλατεία στις δόξες της, πλέον τους προκαλεί θλίψη. Μιλούν για μία πλατεία που ήταν στο πράσινο, γεμάτη από ζωή που κάποτε μάλιστα είχε μέχρι και κήπο με παγώνια!

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση αυτή. Έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να πιστεύουν ότι η πλατεία τους έχει εσκεμμένα εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και τις αρχές για τους δικούς τους λόγους.

Πάντως, η ουσία είναι ότι η παρατεταμένη υποβάθμιση της συνεχίζεται και ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πάτρας αντί να την αναδεικνύει ως πόλη, αντίθετα αποτυπώνει την παρακμή της.