Με αρκετή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας, το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, της οδού Γούναρη.

Η συγκέντρωση έγινε ύστερα από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και έγινε ταυτόχρονα σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νομικό σύστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως υποστηρίζουν ύστερα από το άνοιγμα των δικαστηρίων που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από ένα παρατεταμένο λουκέτο που κράτησε μήνες, ο τρόπος λειτουργίας και η προτεραιότητα στις διεξαγωγές των δικών, είναι εντελώς παράδοξος.

Κι αυτό ενώ θα μπορούσε να γίνει μία ιεράρχηση των δικών ανάλογα με τα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν μέσα από τις υποθέσεις που διεξάγονται, αλλά και με βάση τα μέτρα προστασίας, με στόχο τη λιγότερη παρουσία κόσμου στις δίκες, άρα τις μικρότερες πιθανότητες διασποράς.

Τίποτα από αυτά δεν γίνονται, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να μην γνωρίζουν κάθε φορά το πότε θα διεξαχθούν οι δίκες που έχουν αναλάβει από τους εντολείς τους, να μην μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα και φυσικά το όλο σύστημα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις ήδη δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημα τους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η πολιτεία, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, επί της ουσίας υποβάθμισε όχι μόνο το επάγγελμα τους, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης.

Στο πλευρό τους η Δημοτική Αρχή

"Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον αγώνα των δικηγόρων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και αυτή η στήριξη, εκφράστηκε σήμερα, και με την παρουσία της Αντιδημάρχου Αναστασίας Τογιοπουλου στην κινητοποίησή τους μπροστά από το Δικαστική Μέγαρο της Πάτρας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη».

Καταγγέλθηκε η αντιφατική και κακή νομοθέτηση, καθώς επίσης και η συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.