Πάνω από 200 άτομα βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης στο ηλιακό ρολόι, απέναντι από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Γύρω στις 10 το βράδυ και ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ ξεκινά από τις 9. Νεαροί και νεαρές, σε παρέες και όλοι μαζί απολάμβαναν την όμορφη βραδιά που είχε. 

Άλλες παρέες διάσπαρτες στην πλατεία και κάποιοι άλλοι νεαροί με Bmx και ποδήλατα, κάτω από το άγαλμα, έκαναν τις φιγούρες τους, ακολουθώντας τον κανόνα που λέει "πάμε όπου γίνεται". 

Και προφανώς καλά έκαναν. Όλοι τους. Η κατάσταση με το lockdown έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο νεαρός κόσμος βλέποντας τον καιρό να ανοίγει έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από επικοινωνία και συναναστροφές, ενώ τα μέτρα έχουν πάει εδώ και καιρό περίπατο.

Επί της ουσίας ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ισχύει πλέον αφού αρκετοί, κυρίως παρέες νεαρών, κυκλοφορούν ελεύθερα σε διάφορα σημεία της Πάτρας, έως αργά το βράδυ.

Η αστυνομία προχωρά σε παρεμβάσεις και συστάσεις μόνο όπου κρίνει ότι χρειάζεται, ενώ η εντολή που έχει δεχθεί από την κεντρική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρη: Να μην προχωράει σε αυστηρούς ελέγχους και σε πρόστιμα για να μην αποφευχθούν αντιδράσεις πολιτών και κυρίως νεαρών.

Το παράδοξο όλων αυτών; Τα καταστήματα της εστίασης παραμένουν κλειστά ή έστω σε υπολειτουργία αφού πλέον τα περισσότερα από αυτά έχουν ανοίξει και εργάζονται ως take away.

Πότε θα ανοίξει κανονικά η εστίαση αφού έτσι και αλλιώς τα μέτρα δεν τηρούνται; Οι συνδικαλιστικοί φορείς πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας στην φαρέτρα των επιχειρημάτων τους πλέον και τα self test.

Όμως μέχρι ώρας όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα της εστίασης θα αποφασιστεί από το Πάσχα και μετά. Ακόμα και το ενδεχόμενο Πάσχα στο χωριό – αφού δεν είναι σίγουρο αν τελικά επιτραπεί – θα είναι με την εστίαση κλειστή...