Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και δράσεων συνεργασίας και εξωστρέφειας, εξασφάλισε την πραγματοποίηση της έκθεσης «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» στο Αίγιο και την Ακράτα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προγραμμάτισε τη φιλοξενία της επετειακής έκθεσης, η οποία διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Παράρτημα Πατρών) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η έκθεση περιλαμβάνει 7 έργα από Γαλλία του Ευγένιου Ντελακρουά (διαστάσεων 100 Χ 65 και 80Χ65 ο μικρότερος). Τα έργα αυτά συνοδεύονται από λεζάντες – επεξήγηση του κάθε έργου ξεχωριστά, σε κορνίζα Α4.

Μαζί με την έκθεση για τον μεγάλο Γάλλο ζωγράφο, θα φιλοξενηθεί επίσης μια διαδικτυακή έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Από αγάπη για την Ελλάδα» με γνώμονα την έμφαση στην Ελληνογαλλική φιλία.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στην πινακοθήκη Ακράτας το διάστημα 6-20 Αυγούστου του 2021 και στο κτίριο Παναγιωτόπουλου 15-30 Σεπτεμβρίου 2021.