«Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα, με στόχο κάθε εργαζόμενος να πάει στο φαρμακείο και να προμηθευτεί το τεστ του με τον ΑΜΚΑ του», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για τα self test.

Όπως εξήγησε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο εργαζόμενος δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα για να παραλάβει το self test, αφού η ενημέρωση του συστήματος θα γίνει μέσω της «Εργάνης». Έτσι, όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται το τεστ, λόγω ειδικότητας, θα μπορούν να το παραλάβουν με τον ΑΜΚΑ τους.

Σημείωσε επίσης ότι, η δήλωση θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα στην πλατφόρμα και ότι, «το τεστ αποτελεί ευθύνη του καθενός, προς τον εαυτό του και την επιχείρησή του».

Ερωτηθείς, τέλος, αν το σύστημα θα μπορέσει να «σηκώσει» τυχόν κίνηση για το Πάσχα, αν γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ για τις μετακινήσεις σε άλλο νομό, απάντησε πως «δεν θα ήθελα να δώσω απάντηση σε υποθετική ερώτηση» και συμπλήρωσε πως, «αν όμως οτιδήποτε προκύψει, το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί».