Πιέζουν οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των Βραχνεΐκων για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, μετά τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την ΔΕΥΑΠ, στο πλαίσιο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους εξαιτίας των εργασιών που γίνονται ο δρόμος έχει σκαφτεί, η περιοχή έχει γεμίσει από σκόνες και όλα αυτά ενώ πλησιάζουμε στην θερινή περίοδο όπου τα καταστήματα της εστίασης μετά από ένα παρατεταμένο lockdown, περιμένουν να δουλέψουν.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ αυτό που τονίζεται είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην εκεί παραλιακή ζώνη, δεν θα πρέπει να έχουν κανένα λόγο για να ανησυχούν.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Επιχείρηση ήδη αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του ο παραλιακός δρόμος στο ύψος των Βραχνεΐκων (φωτό) και μάλιστα νωρίτερα κατά 15 περίπου ημέρες, από την ημερομηνία που η ΔΕΥΑΠ είχε δώσει, σε συνάντηση που είχε, με εκπροσώπους κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής.

Οι εργασίες αποκατάστασης με την ρίψη τσιμέντου, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ασφαλτόστρωση, σε ημερομηνία, που θα εξυπηρετεί καλύτερα τους καταστηματάρχες και κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής των Βραχνεΐκων.


Το ζήτημα των αντλιοστασίων

Ωστόσο, η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής, έχει να κάνει με το τι θα γίνει με το ζήτημα της κατασκευής των τριών αντλιοστασίων.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΠ η υπογειοποίηση των αντλιοστασίων είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει και εκτός των άλλων θα πάει πίσω το όλο μέτρο. Κύκλοι όμως της δημοτικής αρχής έχουν αφήσει ένα παράθυρο στους κατοίκους και στους καταστηματάρχες για το όλο θέμα.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες (ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προχωρήσει σε εξώδικο), επιμένουν και τονίζουν ότι τα τρία αντλιοστάσια στην παραλιακή ζώνη της περιοχής τους θα είναι μια καταστροφή για τον αιγιαλό, αλλά και για την τουριστική δυναμική εν όψει καλοκαιριού.

Και αναφέρουν παραδείγματα, όπως αυτό της Χαλκίδας, όπου εκεί τα αντλιοστάσια είναι υπόγεια. «Στην Χαλκίδα πώς γίνεται και στην Πάτρα, όχι» αναρωτιούνται…