Πρώτη μέρα της λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου της Πάτρας και ήδη από νωρίς το πρωί έως τις 10 περίπου η ώρα, είχαν γίνει 50 εμβολιασμοί, στο κτίριο του ΟΛΠΑ, στο νέο λιμάνι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος που βρίσκεται από το πρωί στο νέο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας τονίζει: «Όλα κυλούν ομαλά και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας που θα μας φέρει πιο κοντά στην ανοσία.

Ο χώρος είναι πιο κατάλληλος που θα μπορούσαμε να βρούμε για αυτόν τον σκοπό. Έχει εύκολη πρόσβαση, είναι φιλικός για τον κόσμο, και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να δημιουργεί σε όσους έρχονται αυτή την αίσθηση.

Παράλληλα, το προσωπικό που έχει στελεχώσει το κέντρο, είναι απόλυτα καταρτισμένο και εξιδεικευμένο, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο όσους έρχονται να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για αυτή την πρώτη μέρα ο αριθμός των εμβολίων που θα γίνουν έως τις 8 το βράδυ όπου κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο, θα φτάσει περίπου τα 400. Τα εμβόλια γίνονται ανά τέταρτο στην κάθε γραμμή. 

Θυμίζουμε ότι για αυτό το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου, λειτουργούν οι οχτώ από τις 16 εμβολιαστικές γραμμές του. 

Οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού είναι μεμονωμένες, ενώ δεν υπάρχει κανένα θέμα με το εμβόλιο της Johnson – Johnson αφού τουλάχιστον για αυτό το αρχικό στάδιο της λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται με εμβόλια της Moderna.