Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της φυσικής κληρονομιάς του νησιού ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Μετά τις επιτυχημένες συμμετοχές στο Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και φορέων του τουρισμού από το Βέλγιο, την Πολωνία και τη Γερμανία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει τις δράσεις προβολής της Λέσβου στην τουριστική αγορά της Γαλλίας.

Οι δράσεις προβολής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Greek-French Alternative Tourism & Gastronomy Workshop» και απευθύνεται σε επαγγελματίες και προορισμούς που επιθυμούν τουριστικές δραστηριότητες 365 ημέρες τον χρόνο, διεθνή δικτύωση αλλά και τις βέλτιστες προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρηση και τον τόπο τους.

«Η επιλογή της γαλλικής αγοράς δεν είναι τυχαία. Γίνεται με γνώμονα, τόσο της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας, το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και της επιθυμίας σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή», αναφέρει ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νίκος Ζούρος.

Στην εκδήλωση συμμετέχει υψηλός αριθμός τουριστικών πρακτόρων και tour operators από τη Γαλλία, καθώς και επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της Λέσβου. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες από τον κλάδο του τουρισμού στη Γαλλία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Γεωπάρκο Λέσβου και τις δυνατότητες που έχουν οι επισκέπτες για συμμετοχή σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Ήδη, έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 15 ραντεβού για διαδικτυακές συναντήσεις. Στόχος είναι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει θεσμό λόγω της διασφαλισμένης αποτελεσματικότητάς της, συμβάλλοντας στη δυναμική προβολή της Λέσβου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού.