Με τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test στα χέρια προσήλθαν σήμερα στα λύκεια της Πάτρας μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι περισσότεροι από αυτούς το έκαναν το βράδυ της Τετάρτης, γνωρίζοντας πλέον ότι χωρίς το χαρτί που τους δείχνει αρνητικούς, δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν την άλλη μέρα στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις πληροφορίες που έχουν πάρει από την πρώτη μέρα που έγιναν τα self test στα σχολεία (την περασμένη Δευτέρα) υπήρξε απόλυτη συμμόρφωση με το μέτρο και όλα κύλησαν θετικά.

Το 95% των μαθητών το έκανε, ενώ ακόμα και τα σχολεία που έκαναν κατάληψη ο λόγος της κινητοποίησης τους δεν ήταν τα self test, αλλά ο προβληματισμός τους για τα μέτρα που δεν έχουν παρθεί, κυρίως αυτό με τις αίθουσες και τα μικρότερα τμήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα self test είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές των νυκτερινών λυκείων, στα ΕΠΑΛ, στις λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων, στις Λυκειακές Τάξεις για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, στα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και στα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα η επιστροφή των μαθητών λυκείου έγινε με μεγάλη προσέλευση, τόσο στα σχολεία της Αχαΐας, όσο και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, με 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές.