Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση.

Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε μία ημέρα που είχαμε ρεκόρ τεστ διαμορφώθηκε στο 5,3.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000, παρουσιάζοντας και εδώ σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση σε όλες τις περιοχές σταθεροποίηση, εκτός από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονα αυξητική τάση.

Στην Αττική, ειδικότερα, υπάρχει σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης. Το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, όμως έχουμε να κάνουμε με μία εύθραυστη ισορροπία και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Η πιστή τήρηση των μέτρων και οι εμβολιασμοί μας φέρνουν σε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτρέπουν να ελπίζουμε αρχικά σε μία μερική κανονικότητα και αργότερα σε ολική κανονικότητα.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ο Βασίλης Κικίλιαςκαι απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στις 50.000.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Κικίλιας είπε ότι αυτές αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και για τη χώρα μας αναλογούν 1,2 εκατομμύρια δόσεις.