Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το έργο του Έλους της Αγυιάς και της ανάπλασης του για να γίνει προσβάσιμος ο χώρος στους πολίτες της Πάτρας.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από το περασμένο φθινόπωρο, έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την ήπια μορφή παρεμβάσεων, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Έλους και σε καμία περίπτωση να μην επηρεαστεί η οικολογική αξία του χώρου.

Το πάρκο που διαμορφώνεται έτσι θα έχει συγκεκριμένο σκοπό που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του Έλους, μέσα από τη διαμόρφωση μονοπατιών που θα συνθέτουν από κοινού ένα δίκτυο διαδρομών για πεζοπορία, ξύλινων πεζογέφυρων και παρατηρητηρίων της άγριας φύσης για όσους θέλουν να δουν από κοντά τη ζωή που υπάρχει σε αυτό το σπάνιο χώρο.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν παγκάκια, κιόσκια, πάγκοι πληροφόρησης, φωτιστικά, βρύσες, βάσεις στήριξης ποδηλάτων, ξύλινες κατασκευές διαφόρων τύπου, αλλά και ένας ειδικός ποδηλατόδροομος που θα ενώνεται με τον παραλιακό του αστικού ιστού της Πάτρας.

Οι εργασίες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στην κορύφωση τους και όταν ολοκληρωθούν (κοντά στο ερχόμενο φθινόπωρο) η Πάτρα, θα έχει σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό της ιστό, έναν ιδιαίτερο οικολογικό πάρκο που θα προσφέρεται στους πολίτες της για αναψυχή, αλλά και για εξερεύνηση.

Θυμίζουμε ότι στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, αλλά και του πάρκου Τσιμιγκάτου που βρίσκονται δίπλα από το Έλος, πηγαίνουν σε καθημερινή βάση δεκάδες πατρινοί για τρέξιμο, ποδήλατο και αθλητισμό.

Η ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς, σε συνδυασμό με το αναμενόμενο αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργήσει το ΠΕΑΚ και η ΓΓΑ στον χώρο του κολυμβητηρίου, θα απογειώσει το συγκεκριμένο κομμάτι της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας.