Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών ΗΥ, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΟΦΕΠΠ και η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Γεωλογικού, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και διεκδικώντας να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια.

«Απ’ τα ιδρύματα μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά καθηγητές βιβλία», «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή» και «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές» ακούστηκαν δυνατά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης που φέρνει ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, διαγραφές και πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα υγειονομικά μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.
  • Να προσληφθούν καθηγητές, να αναβαθμιστούν οι υποδομές για να γίνονται δια ζώσης μαθήματα σε ολιγάριθμες ομάδες φοιτητών.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις στα 3 νοσοκομεία της πόλης μας, επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν αποκλεισμό της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αύριο, 15/4/21 και καλούν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν.