Προϋποθέσεις για να πάει αρκετά καλύτερα ο τουρισμός, βλέπει ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών γραφείων, Γιώργος Τελώνης, για το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Σύμφωνα με τον κ. Τελώνη όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για το ζήτημα αυτό κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ η αύξηση της εμβολιαστικής διαδικασίας θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι για τον τουρισμό της χώρας μας.

«Πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλύτερα από το καλοκαίρι του 2020 που δεν γνωρίζαμε ακριβώς το πώς θα αντιμετωπίζαμε αυτή την κατάσταση.

Βέβαια η κίνηση δεν θα έχει καμία σχέση με το καλοκαίρι του 2019 αφού φέτος ήδη είναι γνωστό ότι θα χάσουμε δύο μήνες, όμως θεωρώ ότι θα τα πάμε καλύτερα από κάθε πλευρά, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020».

Όπως τονίζει ο ίδιος το μεγάλο όπλο για την τουριστική κίνηση και τον εξωτερικό τουρισμό τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα είναι το πράσινο διαβατήριο.

Το διαβατήριο, δηλαδή εκείνο, που θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και το τεστ pcr των τελευταίων 72 ωρών για κάθε επιβάτη που έρχεται στην χώρα μας.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι αυστηροί στα σύνορα της χώρας και στις πύλες εισόδου για να μην έχουμε προβλήματα με φαινόμενα διασποράς».

Πέρα όμως από τον εξωτερικό τουρισμό που λόγω της πανδημίας παραμένει σε κάθε περίπτωση ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν εξαρτάται μόνο από την χώρα μας, η περιοχή μας θα πρέπει να στραφεί, ειδικότερα για φέτος και σε δύο άλλες εναλλακτικές λύσεις και μορφές τουρισμού.

Στον οδικό τουρισμό και στην εσωτερική αγορά. «Η εσωτερική αγορά έδωσε τα διαπιστευτήρια της το περασμένο καλοκαίρι όταν οι Έλληνες τουρίστες έδωσαν μία σημαντική ανάσα στα ξενοδοχεία της περιοχής το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Όσο για τον οδικό τουρισμό υπάρχουν οι χώρες των Βαλκανίων που αποτελούν ένα πρόσφορο έδαφος και για την Δυτική Ελλάδα και που μπορούν να φέρουν επισκέπτες και να ενισχύσουν τον τουρισμό» καταλήγει ο κ. Τελώνης.