«Συναντήσαμε σήμερα τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου του εκθέσαμε τους προβληματισμούς της ΟΛΜΕ όσο αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Στόχος της ΟΛΜΕ είναι το ασφαλές άνοιγμα και έχουμε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συμμετείχαν επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε: «Δυστυχώς, δεν είχαμε αραίωση των τμημάτων σε 15μελή τμήματα, όπως έχουμε ζητήσει από τον Αύγουστο 2020, το θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ είναι ένα επικουρικό μέτρο το οποίο όμως πρέπει να προστεθεί και παρουσία του ΕΟΔΥ και όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ μία φορά την εβδομάδα τεστ του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολική μονάδα. Το θέμα των εμβολιασμών πρέπει να λήξει σύντομα, εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει λήξει στις 10 Μαΐου το αργότερο γιατί αλλιώς δεν θα δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας, που το θέλουμε ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Τι ζητά η ΟΛΜΕ από το υπουργείο Παιδείας;

Ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι «παράλληλα θέσαμε δύο σημαντικά ζητήματα με τα οποία συμφώνησε και ο γενικός γραμματέας όπως και με τα προηγούμενα και είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις ζητάμε άμεσα η υπουργός Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή της να πραγματοποιηθούν με την ενιαία βάση εισαγωγής. Αυτό θα οδηγήσει, εν μέσω πανδημίας με μεγάλες εκπαιδευτικές ανισότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εξ αποστάσεως (εκπαίδευσης) και των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που υπάρχουν, 25.000 με 30.000 παιδιά να βρεθούν εκτός πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις και άμεσα θα κινδυνεύουν να κλείσουν και τα περιφερειακά τμήματα».

«Κατά δεύτερον, ζητάμε από την 1η Μαρτίου από την κ. Κεραμέως και αναμένουμε άμεσα απάντησή της να μην πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και αυτές οι δύο εβδομάδες, τέλη Μαΐου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, να τις αξιοποιήσουμε κάνοντας μάθημα, καλύπτοντας κενά, προχωρώντας την ύλη, ετοιμάζοντας τα παιδιά για το νέο σχολικό έτος. Επίσης ζητάμε να υπάρξει άμεσα διάλογος για όλα τα παραπάνω ζητήματα και ιδιαίτερα για το θέμα πρόσβασης των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.