Το διψήφιο νούμερο στην Αχαΐα την ημέρα που δίνει παραδοσιακά τα περισσότερα κρούσματα της εβδομάδας, όπως είναι η Τρίτη, έχει τη δική του αξία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους ειδικούς που παρακολουθούν από κοντά τα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία είναι μία επιβεβαίωση, όσων υποστηρίζουν ότι έχουμε μπει πλέον σε μία πορεία αποκλιμάκωσης του ιού.

Τα 95 κρούσματα σε μία μέρα, που εδώ και πάνω από ένα μήνα δίνει για την Αχαΐα τριψήφιους αριθμούς, δείχνει ότι μετά από μεγάλο διάστημα έξαρσης βαδίζουμε σε μία σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Η σταθεροποίηση αυτή για να μετατραπεί σε πτώση των κρουσμάτων θα χρειαστεί ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Πάτρα και η Αχαΐα έχει περάσει τη δύσκολη φάση της έξαρσης του επιδημιολογικού φορτίου.

Κάτι που τόνισε άλλωστε και στις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  

Η τάση αυτή είναι σημαντική αφού η περιοχή μας έχει να αντιμετωπίσει και το βρετανικό στέλεχος που κυριαρχεί στην ανοικτή κοινότητα και το οποίο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.

Γι' αυτό και τώρα που ανοίγουν οι δράσεις μια προς μια χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας, έτσι ώστε να μην μπούμε ξανά σε περιπέτειες. Καθώς πλέον είναι γνωστό: Ο ιός είναι ανατρεπτικός, ύπουλος και μη προβλέψιμος.