Στην 9η θέση της εμβολιαστικής διαδικασίας βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, με βάση τα επίσημα στοιχεία που ανάρτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος στα social media.

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν η Αχαΐα έχει κάνει 52.414 εμβόλια. Όπως γράφει ο κ. Μπονάνος:

«Αυτά είναι τα στοιχεία επίσημα και έγκυρα και πρόσφατα. Που βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας σε σχέση με τις ομοειδείς σε πληθυσμό περιοχές της χώρας.  

Είμαστε λίγο πιο κάτω από Ηράκλειο, πολύ πιο πάνω από Λάρισα κατά 8.000, αρκετά πιο πάνω από Ιωάννινα 15000, περίπου και φυσικά πολύ πιο μπροστά από Μαγνήσια και Χανιά.

Όσοι έχουν τις παραστάσεις της δημιουργικής λογιστικής και παραθέτουν αριθμούς, ευχαρίστως να τους ενημερώσουμε , να τους πληροφορήσουμε για την πραγματικότητα.

Μπορούσαν και μόνοι τους αρκεί να έκαναν ένα κλικ σε επίσημες ιστοσελίδες, αφαιρώντας φυσικά από την οθόνη τους, το φίλτρο της στείρας άσκοπης αντιπολίτευσης, που δεν προσφέρει τίποτα στη Δημόσια υγεία.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε, σαν περιφέρεια, να ενώσουμε δυνάμεις, να σταθούμε δίπλα στην μεγάλη προσπάθεια για την επιτάχυνση της δημιουργίας του ανοσολογικου τείχους, αρνούμαστε τα χαρακώματα, δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας.

Είμαστε εδώ για το μεγάλο ανθρώπινο έργο, να φανούμε χρήσιμοι, όχι με κορώνες ξεπερασμένες να κερδίσουμε μια καταχώρηση, στις ειδήσεις».