Είναι από μικρή στις πισίνες, γέννημα θρέμμα της Ναυτικής Ένωσης Πατρών.

Η Αθηνά Ανδρουτσέλη, στα 23 της χρόνια, θεωρείται μια από τις έμπειρες παίκτριες της ομάδας πόλο της ΝΕΠ και ένα από τα βασικά στελέχη της, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Πρόσφατα, μάλιστα, μετά από πρόταση που της έγινε αποφάσισε να εισχωρήσει στο μονοπάτι του αθλητικού ρεπορτάζ.

Έτσι, πλέον την βλέπουμε κάθε εβδομάδα στην εκπομπή «Κυριακή στα γήπεδα» στο πλευρό του Αλέξη Διγενή και του Γιώργου Σωτηρόπουλου, στην τηλεόραση του Lepanto (διαδικτυακά και στο ραδιόφωνο του Σπορ FM Πάτρας), να παρουσιάζει την αθλητική κίνηση του Σαββατοκύριακου.

Η ίδια είναι τελειόφοιτος του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως λέει την ενδιαφέρει η δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ, καθώς της έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

P.E. Πώς βλέπεις την επιστροφή της ομάδας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις; 

Α.Α. Θεωρώ ότι έχουμε επιστρέψει δριμύτεροι και έχουμε βελτιωθεί αρκετά αγωνιστικά.Οι νίκες που έχουμε κάνει μας έχουν βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά καθώς μετά από μία καλή εμφάνιση το κίνητρο να έχουμε μια ακόμα καλύτερη είναι μεγαλύτερο.

P.E. Ποιο θεωρείς το μεγάλου ατού της ΝΕΠ για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει;

A.A. Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι ότι κατά βάση είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από κορίτσια μικρά σε ηλικία αυτό που κάνουμε είναι το πάθος μας και έχουμε μεγάλη θέληση να φέρουμε μια επαρχιακή ομάδα όπως η ΝΕΠ ψηλά όπως της αξίζει.


P.E. Τι είναι αυτό που σου έλειψε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας από το πόλο;

A.A. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που πιστεύω σε όλες τις ομάδες έλλειψε προσωπικά η επαφή με τις συμπαίκτριές μου ήταν αυτό που αποζητούσα περισσότερο.

P.E. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον υγρό στίβο και να πέσεις στη πισίνα;

A.A. Ο πατέρας μου από πολύ μικρή με μύησε στον κόσμο του υγρού στίβου και εγώ τον αγάπησα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

P.E. Πώς πιστεύεις πως σε έχει βοηθήσει ο αθλητισμός στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σου;

A.A. Μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μου έχει δομηθεί χάρη στον αθλητισμό. Η πειθαρχία και η ομαδικότητα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα μπαίνοντας στην πισίνα και θεωρώ ότι ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο είναι η ταπεινότητα.


P.E. Τι κάνεις πάντα πριν από έναν αγώνα;

A.A. Η αλήθεια είναι πως δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο απλά προσπαθώ να συγκεντρωθώ να σκεφτώ ποια παίκτρια έχω να αντιμετωπίσω και να έχω στο μυαλό μου όσα μας έχει επισημάνει ο προπονητής.

P.E. Τι άλλα ενδιαφέροντα έχεις εκτός από την ΝΕΠ και το πόλο;

A.A. Είμαι φοιτήτρια φιλολογίας και ασχολούμαι με την προπονητική παράλληλα σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

P.E. Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με την τηλεόραση; Λόγω του αθλητικού ρεπορτάζ και μόνο;

A.A. Η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα με την πρόταση. Το αθλητικό ρεπορτάζ ανέκαθεν με ενδιέφερε και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε αυτό το κομμάτι και να εξελιχθώ όσο μπορώ.


P.E. Πώς νιώθεις όταν βγαίνεις στο γυαλί; Περίγραψε μου την εμπειρία σου;

A.A. Την πρώτη φορά που βγήκα στον αέρα ήμουν πολύ αγχωμένη γιατί ήταν κάτι τελείως πρωτόγνωρο για μένα, τις επόμενες φορές όμως νομίζω βρήκα τα πατήματα μου και ήταν πολύ καλυτέρα, είχα βέβαια διπλά μου και ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ και με εμπιστεύτηκαν.

P.E. Θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το αθλητικό ρεπορτάζ και γενικότερα με τη δημοσιογραφία;

A.A. Το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θεωρώ πως μου ταιριάζει, οπότε, ναι, θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά.

P.E. Ποιο άθλημα σου αρέσει να βλέπεις με τις ώρες και είναι το αγαπημένο σου μετά το πόλο;

A.A. Η κολύμβηση και το μπάσκετ με ελκύουν περισσότερο.