Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τον Πατρινό πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Νίκο Ηλιόπουλο.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος κορυφώνει αυτό το διάστημα την προετοιμασία του για να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής που θα γίνει στη Βασιλεία στις 20 με 25 Απριλίου.

Ο γυμναστής θα αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και αυτό που θα επιδιώξει να πετύχει είναι μία διάκριση που θα του χαρίσει πιθανότατα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2021 είναι και το μεγάλο του όνειρο, ενώ για τον σκοπό αυτό δεν έχει σταματήσει να προπονείται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όλο το διάστημα της πανδημίας.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας θα αναχωρήσει για την Ελβετία στις 21 Απριλίου. Οι πρωταθλητές του σύνθετου ατομικού θα έχουν στην ελβετική πόλη την τελευταία ευκαιρία τους για να διεκδικήσουν την ολυμπιακή πρόκριση, καθώς μέσα από το σύνθετο θα δοθούν από δύο εισιτήρια, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Έλληνες αθλητές που δηλώθηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην κατηγορία ανδρών, είναι οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος, δίζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Νίκος Κρανίτης (έδαφος, δίζυγο).