Ομαλά πήγε σε γενικές γραμμές το άνοιγμα των λυκείων στην Πάτρα και στην Αχαΐα, ενώ τα self test ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις μαθητών και γονιών, έδειξαν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μη διάδοση της διασποράς στις σχολικές κοινότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους 535 εκπαιδευτικούς που έκαναν το τεστ μόλις οι δύο ήταν θετικοί, ενώ από τους 4.727 εντοπίστηκαν μόλις έξι, την πρώτη μέρα των μαθημάτων.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί θα πρέπει να κάνουν και ένα τεστ pcr για να το επιβεβαιώσουν. Υπήρξαν επίσης και πέντε μαθητές που αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ, οι οποίοι δεν μπήκαν και στην σχολική αίθουσα για μάθημα, έτσι όπως ορίζει ο νόμος.

Σε ότι αφορά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε αρχικά με τα self test για τους σχολικούς φύλακες και τις σχολικές καθαρίστριες, το πρόβλημα ξεπεράστηκε άμεσα.

Το ΑΜΚΑ των εργαζομένων αυτό έγινε συμβατό και έτσι μπήκαν στην αντίστοιχη πλατφόρμα για να το προμηθευτούν από τα φαρμακεία και έτσι το έκαναν.

Όμως ακόμα και σε αντίθετη περίπτωση η αντιδημαρχεία είχε φροντίσει και είχε προμηθευτεί rapid test τα οποία θα τα διέθετε στους υπαλλήλους.

Καλυμμένα από καθαριότητα

Στο ζήτημα της καθαριότητας ο δήμος μετακίνησε τις σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έτσι ενίσχυσε τα λύκεια που έχουν ανοίξει.

Οπότε μαθητές και καθηγητές είναι καλυμμένοι από πλευράς καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. «Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί εφόσον υπάρξει παράταση του σχολικού έτους» τονίζει ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος.

«Τότε θα έχει λήξει η σύμβαση των 26 οκτάμηνων σχολικών καθαριστριών που έχουμε μετακινήσει από άλλες υπηρεσίες στα σχολεία και ο αριθμός αυτός θα μας λείψει».

Από 5 έγιναν 7 οι καταλήψεις

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μαθήματα συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα ομαλά στα λύκεια της Πάτρας και της Αχαΐας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων έκαναν μάθημα, ενώ τα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται υπό κατάληψη αυξήθηκαν από πέντε σε εφτά, καθώς προστέθηκαν το Πειραματικό ΓΕΛ αλλά και το 2ο ΓΕΛ.