Από την περασμένη Κυριακή, τα σκάφη του Λιμενικού «όργωναν» το Ιόνιο για να εντοπίσουν ένα σκάφος που είχε κλαπεί από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή Αυλιώτες στο βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας και τελικά το βρήκαν να πλέει ακυβέρνητο γεμάτο μη νόμιμους μετανάστες!

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού ενημερώθηκε ότι ένα σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Οθωνών, στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας και έπλεε ακυβέρνητο Αμέσως κινήθηκαν προς το σημείο ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, τα οποία εντόπισαν το ακυβέρνητο και είδαν με έκπληξη ότι ήταν αυτό που αναζητούσαν.

Μέσα, βρίσκονταν 17 αλλοδαποί οποίοι ζητούσαν βοήθεια, καθώς φαίνεται ότι οι διακινητές που είχαν πληρώσει για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους, όταν το σκάφος έπαθε βλάβη και έσπευσαν να εξαφανιστούν, πιθανότατα με κάποιο ταχύπλοο που τους συνόδευε. Άλλωστε, οι Οθωνοί, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας, απέχουν 43 ναυτικά μίλια από τις ιταλικές ακτές και συγκεκριμένα από το ακρωτήριο του Οτράντο, όπως αναφέρει το protothema.

Το κλεμμένο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι των Οθωνών, κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του μετά την εξέτασή του από την Εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το ναυαγοσωστικό στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου διενεργεί προανάκριση το Κεντρικό Λιμεναρχείο.