Δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέπτεται την Πάτρα.

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του ανθρώπου που πλέον έχει ταυτίσει το όνομα του με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και με τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας έχει να κάνει με την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, στο κτίριο του ΟΛΠΑ, στο νέο λιμάνι.

Το εμβολιαστικό κέντρο ξεκινάει τη λειτουργία του την Πέμπτη, με εμβόλια της Moderna. Ήδη αρκετοί Πατρινοί που είχαν κλείσει ραντεβού για το επόμενο διάστημα ειδοποιούνται να πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν την πρώτη δόση.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την άφιξη του στην Πάτρα, στις 4 το απόγευμα θα προχωρήσει σε αυτοψία στον χώρο, ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες του κέντρου για την έναρξη της λειτουργίας του.

Λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως τον εξοπλισμό του, καθώς η στελέχωση του έχει ήδη διευθετηθεί και θα γίνει αρχικά από στρατιωτικούς και νοσοκομειακούς γιατρούς.

Στόχος είναι με την ανάπτυξη και των 16 εμβολιαστικών γραμμών να εμβολιάζονται καθημερινά 900 άτομα. Το πρόγραμμα του κ. Χαρδαλιά προβλέπει και συνάντηση με την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός θα ανακοινώσει τη λειτουργία 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού.