Έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου οι 189 Ολλανδοί τουρίστες οι οποίοι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού που γίνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Οι Ολλανδοί τουρίστες που έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο είναι αρνητικοί έχουν ήδη μεταβεί στο ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα διαμείνουν τις επόμενες μέρες και στο οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του.

Δεν θα επιτρέπεται σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να βγουν ούτε στην παραλία, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Οι διακοπές των Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 189 άτομα, είναι διαφόρων ηλικιών και αναμένεται έφτασαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia στις 17.30.

Με συνοδούς οι Ολλανδοί τουρίστες

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα έχουν δύο συνοδούς, ενώ όλοι έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ -με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα- τρεις ημέρες πριν έρθουν. Σε μοριακό τεστ θα υποβληθούν και τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα κάνουν και rapid test. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν.

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όλοι όσοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους. Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach Hotel που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.
Διακοπές εντός του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Εντός του ξενοδοχείου της Ρόδου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Οι τουρίστες έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Φωτογραφία: eurokinissi