Είναι γεγονός! Η δεύτερη μηχανή έφτασε για το τμήμα των δικυκλιστών - διασωστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Πάτρας και ο υπεύθυνος της λειτουργίας του Τάκης Μικές, ήδη την παρέλαβε.

Πρόκειται για μία μηχανή που αποτελεί και αυτή δωρεά ιδιώτη (όπως και η πρώτη) και συγκεκριμένα από τον όμιλο επιχειρήσεων Ευστρατιάδη και την εταιρεία «Υδάτωρ».

Ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Τάκης Μικές και «ψυχή» του τμήματος, είχε εδώ και καιρό ξεκινήσει προσπάθειες και επαφές για να αποκτηθεί μία δεύτερη μηχανή που θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στο τμήμα, αλλά και σε όλο τον υγειονομικό φορέα.

Η μηχανή αυτή ήρθε και ο ίδιος μαζί με τον συνάδελφο του, Χρύσανθο Φωτακόπουλο, που αποτελούν το προσωπικό του τμήματος, θα την χρησιμοποιήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το μόνο που απομένει για να βγει η μηχανή στους δρόμους είναι να έρθουν οι πινακίδες της. Μέχρι τώρα οι δύο διασώστες του τμήματος ταχείας ανταπόκρισης αναγκάζονταν και μοιράζονταν την ίδια μηχανή στις δύο βάρδιες που είχαν σε καθημερινή βάση.

Πλέον αυτό αλλάζει, ο κάθε διασώστης θα έχει την δική του μηχανή και το γεγονός αυτό αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την υγειονομική φροντίδα που παρέχει το τμήμα, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Ήδη το τμήμα, έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας, έχει δεχθεί πάνω από 960 κλήσεις και έχει παρέμβει αποτελεσματικά, σώζοντας ζωές, σε δεκάδες περιστατικά, είτε πρόκειται για τροχαία, είτε παθολογικά.


Έρχεται και η μηχανή της 6ης ΥΠΕ

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρα από αυτή τη δεύτερη μηχανή που παρέλαβε πλέον το τμήμα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί και με τρίτη.

Πρόκειται για τη μηχανή που θα προσφέρει η 6η ΥΠΕ, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση από τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη.

Η μηχανή αυτή θα είχε ήδη φτάσει, ωστόσο, το όλο θέμα «κόλλησε» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες αφού ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για την αγορά της ήταν «άγονος».

Ο διαγωνισμός όμως αυτός θα βγει και πάλι σύντομα στον «αέρα» και η μηχανή είναι δεδομένο ότι θα έρθει στην Πάτρα. Κατά συνέπεια σύντομα θα δούμε τρεις μηχανές ΕΚΑΒ στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί η στελέχωση του τμήματος και με τρίτο διασώστη.