Πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσουν οι αστυνομικές περιπολίες στα Πανεπιστήμια της χώρας και κατά προέκταση και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το υπουργείο σχεδιάζει για να εφαρμόσει ένα μέτρο που ήδη έχει ξεσηκώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα, μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, λίγο πριν το Πάσχα ή το αργότερο αμέσως μετά από αυτό. 

Η στελέχωση της υπηρεσίας όμως αυτής, των ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αρχικά τουλάχιστον, δεν θα γίνει με τις σχετικές προσλήψεις αφού δεν έχει προκηρυχθεί καν ο διαγωνισμός.

Οπότε οι 1.030 φρουροί που απαιτούνται για την στελέχωση της θα προκύψουν μέσα από εσωτερικές μετακινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. γεγονός που θα αποδυναμώσει τα υπόλοιπα τμήματα και είναι σίγουρο ότι θα φέρει αντιδράσεις και μέσα στις τάξεις της αστυνομίας.

Ήδη σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τις τρέχουσες ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και μία επιπλέον υπηρεσία θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι περιπολίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών που απαιτούν τουλάχιστον 30 άτομα για να επιτήρηση του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, θα αποδυναμώσουν πλήρως κάποιες άλλες νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των πολιτών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρυτανεία, από τη μεριά της δεν έχει λάβει μέχρι ώρας καμία ειδοποίηση για την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, της τοποθέτησης δηλαδή, αστυνομικών επί της ουσίας και όχι ενός ειδικού σώματος, στους χώρους του Πανεπιστημίου.