O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε για τα self test και το άνοιγμα της εστίασης, λέγοντας πως οι επόμενες 15 μέρες είναι κρίσιμες όσον αφορά την πανδημία του κοροναϊού.

Επίσης, σχολίασε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους.

Για self test: Καθοριστική αυτή η εβδομάδα για την εξαγωγή συμπερασμάτων
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα self test, τόνισε: «Θα είναι καθοριστική αυτή η εβδομάδα για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Τα πρώτα δείγματα από τα σχολεία πάντως, είναι θετικά». Επίσης, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε: «Πάντα έχει σημασία και η ατομική ευθύνη. Αυτός ο μήνας θα είναι δύσκολος αλλά μετά το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα. Σημασία έχει όταν φτάσουμε στις 14 Μαΐου, που έχει οριστεί το άνοιγμα του τουρισμού, να έχει περιοριστεί η διασπορά ώστε να ανοίξει η αγορά και για τους Έλληνες».

Ο καιρός είναι σύμμαχος μας για την εστίαση
Για το άνοιγμα της εστίασης: «Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Όταν ανοίξουμε τον τουρισμό θα πρέπει να προσφέρουμε και ένα εύρος υπηρεσιών».

Τέλος, όσον αφορά την πρόταση Τσίπρα για «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους, είπε: «Έχουμε κατ’ επανάληψη στηρίξει τους δήμους με μειώσεις στα τέλη. Έχουμε ρίξει πολλά δισεκατομμύρια για να στηρίξουμε την κοινωνία. Αλλά ακολουθούμε μια πολιτική υπομονής, ώστε τα χρέη να τα χρέη να μην είναι χιονοστιβάδα που θα πνίξει τους πολίτες και αυτό θα κάνουμε και από εδώ και στο εξής.