Πρώτη μέρα για το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς στην Πάτρα και η κίνηση στα μαγαζιά, είναι σε ένα μέτριο επίπεδο που όμως αυξάνεται όσο περνάει η ώρα.

Ο κόσμος ξεκίνησε δειλά – δειλά από το πρωί να κατεβαίνει στο κέντρο της Πάτρας και να κάνει την βόλτα του στα εμπορικά μαγαζιά, κοιτάζοντας τις βιτρίνες και τις τιμές.

Ορισμένοι έκαναν και τις πρώτες τους αγορές, βλέποντας τις συμφέρουσες τιμές, ενώ άλλοι περιορίστηκαν στο διερευνητικό πεδίο, μένοντας στις ερωτήσεις.  

Όμως είναι γεγονός ότι υπάρχει μία μεγαλύτερη κίνηση από το πρωί στο κέντρο, σε σύγκριση με τις άλλες μέρες όπου τα καταστήματα ήταν κλειστά, αλλά και μία διαφορετική αύρα στον αέρα της πόλης που σίγουρα έχουν φέρει τα μαγαζιά που ανέβασαν τα ρολά τους.

Στον εμπορικό κόσμο επικρατεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, γνωρίζοντας βέβαια ότι η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη.

«Υπάρχει μία κινητικότητα η οποία όσο περνάει η ώρα αυξάνεται» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια και ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο άνοιγμα των εμπορικών μαγαζιών, ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα όπου ήταν κλειστά. 

Είναι ανάγκη να στηρίξει τα μαγαζιά της πόλης του και την τοπική οικονομία αφού μόνο από αυτή θα πάρει πίσω με κάποιον τρόπο τα λεφτά που δίνει για τα ψώνια και τις αγορές του».

Πάντως, στα καταστήματα πολυεθνικών του ιστορικού κέντρου, έκαναν από τις 11 το πρωί και μετά την εμφάνιση τους, κάποιες μικρές «ουρές» πολιτών που περίμεναν τη σειρά τους.

Τα μέτρα σε όλα τα μαγαζιά, ωστόσο, τηρούνται σε ακέραιο, με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους να φορούν τις μάσκες τους, ενώ ο κόσμος από την πλευρά του δείχνει την ανάλογη κατανόηση.

Θυμίζουμε ότι τα καταστήματα την Δευτέρα θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση του προτεινόμενου ωραρίου, με τα καταστήματα να κλείνουν τις βραδινές ώρες στις 8 για να επιστρέφουν στα σπίτια τους πριν τις 9 όπου ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.