Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη μέρα στα σχολεία για τα λύκεια της Πάτρας και της Αχαΐας, σύμφωνα με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Ανδρέα Ζέρβα.  

Το μάθημα ξεκίνησε κανονικά για τα 60 λύκεια της Αχαΐας, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν ύστερα από αρκετό καιρό στα θρανία και στις σχολικές αίθουσες.

Μόνο σε τέσσερα λύκεια τα μαθήματα δεν έγιναν αφού σημειώθηκαν καταλήψεις και οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι το θέμα αυτό δεν πρόκειται να πάρει διαστάσεις γενικού φαινομένου και οι όποιες αντιδράσεις των μαθητών θα είναι μεμονωμένες.

«Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με αισιοδοξία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα λύκεια της Αχαΐας και πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Σε ότι αφορά την διαδικασία των self test οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα σχολεία με τα αρνητικά αποτελέσματα και έδειξαν να εξοικειώνονται με το όλο θέμα.

«Δεν έχουμε ακόμα στην διάθεση μας συγκεκριμένα αποτελέσματα για το κάθε σχολείο, όμως, οι οδηγίες του υπουργείου είναι σαφείς. Κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός δεν θα προσέρχεται στο μάθημα χωρίς να έχει μαζί του το αρνητικό τεστ του self test.

Σίγουρα τα πράγματα με την επιστροφή στα σχολεία είναι δύσκολη, η κατάσταση ιδιαίτερη για όλους μας, μαθητές και καθηγητές, όμως πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι δια ζώσης εκπαίδευση με ασφάλεια».