Σταθερά ψηλά παραμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα και την περασμένη εβδομάδα δεν μειώθηκαν σημαντικά.

Οι ειδικοί αφενός περιμένουν αυτή την εβδομάδα να δουν μία σταθεροποίηση στα κρούσματα, ενώ μεσοβδόμαδα θα έχουν και στα χέρια τους τις πρώτες εκτιμήσεις από το αποτύπωμα που άφησε στην κοινωνία το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμοι δείκτες που μελετούν συνεχώς οι ειδικοί είναι αφενός οι διασωληνωμένοι, οι ασθενείς που εισάγονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, τα οποία ανέρχονται στα 30.000)

Οι νέες εισαγωγές ασθενών παραμένουν υψηλές καθώς το περασμένο Σάββατο ήταν 535 και χθες μέχρι νωρίς το βράδυ 568.

Από τους 1.103 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη Covid -19 που εισήχθησαν το προηγούμενο διήμερο στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι 553 νοσηλεύτηκαν στην Αττική.

Συνολικά στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται πλέον 2.617 άτομα ενώ στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας 1.456 ασθενείς.

Πάντως και σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη καταγράφεται σταθερά αύξηση στις εισαγωγές νέων ασθενών.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι μια ανάσα πριν από τους 800 και συγκεκριμένα έως χθες ανέρχονταν σε 780.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλη Γιαννάκο, 52 ασθενείς ήταν χθες διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αρκετοί εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη που έχει αρχίσει να θυμίζει ημέρες Νοεμβρίου. Στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας χθες «έσπασε» το φράγμα των 200 διασωληνωμένων.

Συνεχής ενίσχυση του συστήματος υγείας
Σημειώνεται πως η τεράστια πίεση αναπροσαρμόζει διαρκώς το σχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος υγείας της, σύμφωνα με το οποίο το νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» θα λειτουργήσει κι αυτό ως covid νοσοκομείο μετά το Θριάσιο.

Αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό είναι το «Σωτηρία», το «Σισμανόγλειο», ο «Ερυθρός Σταυρός» το «Αγία Βαρβάρα», το «Αμαλία Φλέμιγκ», η «Παμμακάριστος»