Για την υποχρεωτικότητα του εμβολισμού στους υγειονομικούς, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της Astrazeneca και την πορεία της πανδημίας στη Δυτική Ελλάδα μίλησε στον “ΑΕΡΑ FM 99.5” και στον Νίκο Αγγελόπουλο, η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών όπως εξήγησε: «το ποσοστό του εμβολιασμού στους γιατρούς είναι μεγάλο- φτάνει στο 85%. Χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο γιατρός πρέπει να λειτουργεί με το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στον πολίτη. Είναι δεοντολογικά υποχρεωμένος να αποδεχτεί τη σύσταση των ιατρικών συλλόγων για τον εμβολιασμό».

Για το εμβόλιο της Astrazeneca σημείωσε ότι οι περιπτώσεις με σοβαρές παρενέργειες είναι σπάνιες, ενώ για την πορεία της πανδημίας στη Δυτική Ελλάδα η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται καθώς ήδη σημειώνεται μείωση τόσο του ιικού φορτίου όσο και των νοσηλειών στα νοσοκομεία της περιοχής.

“Είναι μια μεγάλη ανακούφιση. Έχουμε μία ελπίδα ότι θα έχουμε καλές εξελίξεις. Βεβαίως θέλει πάρα πολύ προσοχή. Να μην δίνουμε λάθος μηνύματα στον κόσμο.

Ανοίγει το λιανεμπόριο, ανοίγουν τα σχολεία όμως ανοίγουμε με μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων” σημείωσε η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.


Η Α Μασταράκου στον ΑΕΡΑ FM 99 5