Στις 15 Απριλίου ανοίγει το εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας, στο κτίριο των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι.

Όπως έχει γράψει ήδη το patrasevents.gr οι διαδικασίες για την στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου σε έμψυχο δυναμικό έχουν προχωρήσει, ενώ το ίδιο έχει γίνει τα υπόλοιπα ζητήματα απαιτούνται για τη λειτουργία του.

Οι προετοιμασίες για την λειτουργία του γίνονται από τους κεντρικούς μηχανισμούς της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία των αρμόδιων υγειονομικών φορέων της περιοχής, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος για την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είναι να λειτουργήσει το κέντρο όσο γίνεται πιο άμεσα για να μπορέσει να τρέξει η εμβολιαστική διαδικασία, στην Πάτρα, αλλά και στο νομό. Ήδη οι εργασίες διαμόρφωσης στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους του νέου κέντρου, έχουν προχωρήσει αρκετά. 

Το κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει αρχικά με 10 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η θετική εξέλιξη που ίσως να επιταχύνει την διαδικασία, είναι ότι τα εμβόλια που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκεί, είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτά της Modnerna.

Θυμίζουμε ότι τις περασμένες ημέρες ακυρώθηκε έναν σημαντικό ποσοστό των προγραμματισμένων ραντεβού από τον κόσμο που δίστασε να εμβολιαστεί με τα εμβόλια της AstraZeneca.

Όπως είναι ήδη γνωστό το νέο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας θα λειτουργεί σε ένα κτίριο εμβαδού 3.100 τ.μ. δυτικά της πύλης εξόδου από τον ISPS και εντός της λιμενικής ζώνης.