Δεν έχουν σταματήσει οι έμποροι να ετοιμάζουν τα μαγαζιά τους από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα.

Είναι μαγαζιά που ας μην ξεχνάμε έχουν να λειτουργήσουν από τις 7 Φεβρουαρίου, δηλαδή, πάνω από τρεις μήνες και όσο να’ ναι χρειάζονται κάποιες προετοιμασίες για να είναι έτοιμα από την Δευτέρα.

Ακόμα και το πρωί της Κυριακής οι εργασίες συνεχίστηκαν σε πολλά από τα μαγαζιά και αυτό δείχνει το μεράκι τους και το πόσο είχαν λαχταρήσει την επιστροφή στον τόπο εργασίες τους. 

Ειδικότερα, στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ρουχισμού και των υποδημάτων και έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες για την ανοιξιάτικη σεζόν, οι εργασίες είναι ακόμα περισσότερες. 

Οι έμποροι τοποθετούν σε άλλα σημεία το στοκ που τους έχει μείνει από τον περασμένο Νοέμβριο για να βάλουν στη βιτρίνα τα νέα είδη. Όπως έλεγαν κάποιοι από αυτούς στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι αποθήκες τους έχουν γεμίσει από εμπορεύματα αφού όλα αυτά ήταν αδιάθετα τόσο καιρό με τα καταστήματα κλειστά.

Ελπίδα τους; Οι καλές τιμές που έχουν βάλει στα είδη που είχαν προμηθευτεί από τον περασμένο Νοέμβριο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να δώσουν έστω και ένα μέρος από αυτό για να μην τους μείνει για τον επόμενο χειμώνα.  

Όσο για τον φόβο τους; Να μην τους ξανακλείσουν, προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά δεν θα δουν έξω από τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών «ουρές», με τον κόσμο να περιμένει και ότι οι Πατρινοί επιτέλους θα καταλάβουν ότι είναι ανάγκη να στηρίξουν την τοπική αγορά και την εδώ οικονομία.

Μη ξεχνάμε, ότι ένα ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της αγοράς της Πάτρας (κοντά στο 10%, αλλά το ακριβές νούμερο θα φανεί τις προσεχείς ημέρες), δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, λόγω αυτών των τεράστιων δυσκολιών που χαρακτηρίζουν το λιανικό εμπόριο, την εποχή της covid.

Ας μην δούμε άλλα λουκέτα και ξενοικιάζεται. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι  το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα φέρει μια άλλη αύρα στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες της πόλης, τόσο στον κόσμο, όσο και στους επαγγελματίες. Μια αύρα ζωής.