Η καραντίνα τελειώνει, με την έννοια ότι το lockdown φτάνει κοντά στον τερματισμό του, από τη στιγμή που η αγορά ανοίγει.

Τα στέκια των νέων όμως που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, προφανώς και θα μείνουν, με τη νέα γενιά να δείχνει και σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο ότι προτιμά, το «μπυράκι, παγκάκια και σκαλάκι», με χάζεμα και συζήτηση με τις ώρες.

Άλλωστε, το lockdown, η απαγόρευση δηλαδή των μετακινήσεων έξω από το σπίτι, ήταν μόνο για τα προσχήματα, εδώ και πάνω από ένα μήνα, με τους νέους να δείχνουν ότι δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση αυτή και να προχωρούν σε εξορμήσεις στα δικά τους στέκια, αλλά εκ των οποίων υπήρχαν και άλλα που ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  

Τα κυριότερα στέκια των νέων της Πάτρας (προσοχή: όχι των φοιτητών που οι περισσότεροί από αυτούς έχουν φύγει από το δεύτερο κύμα της πανδημίας), κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ήταν τα εξής πέντε:

Σκάλες Αγίου Νικολάου: Έγιναν όχι μόνο viral, αλλά και σημείο αναφοράς των τηλεοπτικών δελτίων. Κορυφαία στιγμή τους το πάρτι την Κυριακή του Καρναβαλιού, στην καρδιά της πανδημίας.  Οι παρέες των νεαρών κάθονται εκεί  στα σκαλιά με τις ώρες, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα και όταν βαρεθούν κάνουν τις βόλτες τους και στο Κάστρο, ακριβώς από πάνω.


Σκάλες Γεροκωστοπούλου: Η εναλλακτική λύση για τους νεαρούς και τις νεαρές όταν έσκαγαν μύτη τα πρώτα περιπολικά με τις σειρήνες. Αγαπημένο στέκι της νεολαίας έτσι και αλλιώς, ενώ σύμφωνα με τις εικόνες που ανέβηκαν στο Instagram, έγιναν και ορισμένα υπαίθρια πάρτι.

Θεατράκι: Ένα ακόμα αγαπημένο στέκι της νεολαίας της Πάτρας και κατά τη διάρκεια του lockdown. Ειδικότερα,  τις μέρες που είχε ήλιο και μύριζαν καλοκαίρι ο κόσμος ήταν ακόμα περισσότερος. Οι νέοι τα έλεγαν, χάζευαν τη θάλασσα και έπαιρναν μία γεύση το πολυπόθητο καλοκαίρι. Τώρα που ανοίγει ο καιρός αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο στο σημείο.

Ηλιακό ρολόι: Σίγουρα το βασικό μέρος από όλα αυτά τα στέκια που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown. Απέναντι από μία πλατεία σύμβολο για την Πάτρα, έχοντας θέα τον Πατραϊκό και το ηλιοβασίλεμα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν μέρες που ο κόσμος ξεκινούσε από το σημείο του ηλιακού ρολογιού και έφτανε τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων.

 


Νότιο Πάρκο: Κλασικό στέκι για την Πάτρα, όχι μόνο για τους νέους, αλλά και για τις οικογένειες. Στην διάρκεια του lockdown μπορούσε κανείς να βρει όλους τους τύπους Πατρινών. Από αθλητικούς και οικογενειάρχες έως και εντελώς φευγάτους. Οι νέοι που κατέβαιναν στο Νότιο Πάρκο πήγαιναν εκεί συνήθως με τα ποδήλατα τους, ενώ άλλοι έστρωναν στο γρασίδι, μένοντας εκεί για ώρες, κάνοντας πικ – νικ.

Είναι σίγουρο ότι η φάση αυτή στο Νότιο Πάρκο θα συνεχιστεί για τους νέους και μετά το τέλος του lockdown, τώρα που μπαίνουμε στην άνοιξη.