Αυτό που συμβαίνει με την Κανάρη είναι για να βάλει την Πάτρα, στην λίστα με τις πόλεις που συγκεντρώνουν τους περισσότερους «εξυπνάκηδες» και «πονηρούς» του κόσμου.

Για γέλια και για κλάματα δηλαδή. Χώρια που ο πεζόδρομος έχει πλέον για τα καλά καταργηθεί αφού όταν περπατάς εκεί περνούν τα μηχανάκια και τα ΙΧ ενώ φροντίζουν κάποιοι και ξηλώνουν τα κολωνάκια που υπάρχουν για να μην περνούν τα οχήματα.

Για παράδειγμα, στο ύψος της Καραϊσκάκη κάποιοι εδώ και τρεις μήνες έχουν ξηλώσει το ένα από τα κολωνάκια που υπήρχε εκεί και το πέταξαν στην άκρη για να μην τους κόβει τη φόρα. Η κατάσταση από τότε δεν έχει αλλάξει και το κολωνάκι παραμένει πεταμένο στην άκρη. 

Όμως ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που παρεμβαίνουν οι αρμόδιοι και βάζουν τα κολωνάκια αυτά στην θέση τους (γιατί δεν υπάρχουν μόνο στο ύψος της Κανάρη), λίγες μέρες μετά τα ξηλώνουν και πάλι.

Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι, σύμφωνα με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, έρχονται και άλλοι πεζόδρομοι με αυτή την ήπια πεζοδρόμηση (έτσι λέγεται τεχνικά) της Κανάρη. Αν είναι και αυτοί οι πεζόδρομοι έτσι, σαν και αυτόν της Κανάρη, δεν νομίζουμε να αλλάξουν και πολλά πράγματα στην Πάτρα…