Το γράφαμε ότι το νέο αγαπημένο στέκι της νεολαίας της Πάτρας, την εποχή του τρίτου κύματος του κορωνοϊού και του παρατεταμένου lockdown αυτής της πόλης, είναι το Ηλιακό, απέναντι από τα Ψηλαλώνια. 

Το τελευταίο διάστημα αυτό που γίνεται στο Ηλιακό είναι απίστευτο για τους κατοίκους της περιοχής που δεν είχαν δει το συγκεκριμένο σημείο των Υψηλών Αλωνίων να έχει τόσο κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο ήταν πάνω από 300 άτομα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που έφτασε εκεί με ένα περιπολικό, με αναμμένες τις σειρήνες για να απομακρύνει τον κόσμο.

Η κατάσταση ήταν τέτοια που η αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μία τόσο άμεση επέμβαση, μετά από καιρό, αφού είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα ακολουθεί μία άλλη τακτική στο θέμα των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, χωρίς ελέγχους, παρά μόνο με συστάσεις.

Όμως οι νεαροί που ήταν η πλειοψηφία του κόσμου που συγκεντρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηλιακό, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

Με το που έφτασε η αστυνομία - λίγο πριν τις 10 το βράδυ -  ο κόσμος στο Ηλιακό διαλύθηκε σε μικρές - μικρές παρέες που διασκορπίστηκαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Πάντως, ακόμα και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ηλιακό, είναι μία επιπλέον απόδειξη όσων υποστηρίζουν ότι το lockdown δεν ωφελεί πλέον σε τίποτα και ότι τα καταστήματα εστίασης, τουλάχιστον στους εξωτερικούς τους χώρους, θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν.

Δείτε το βίντεο:


Πάτρα - Κόσμος στο ηλιακό ρολόι των Ψηλών Αλωνίων