Μπαίνουμε σε ένα χρονικό διάστημα αποκλιμάκωσης της έξαρσης του κορωνοϊού;

Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια από τη στιγμή που η έξαρση αυτή έχει κρατήσει εδώ και πάνω από δύο μήνες και οι προσδοκίες για την ύφεση που θα έπρεπε να είχαμε μπει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, έχουν διαψευστεί.

Ωστόσο, τα κρούσματα του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου, δείχνουν ότι υπάρχει μία εμφανής σταθερότητα, παρόλο που το φορτίο του ιού, παραμένει σε ένα υψηλό επίπεδο, με τα κρούσματα να δίνουν συνεχώς τριψήφια νούμερα.

Όμως η σταθερότητα αυτή έρχεται και μέσα από το μέτωπο των νοσηλειών. Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε μια ελάχιστη μείωση της προσέλευσης του κόσμου στα επείγοντα, αλλά και στις εφημερίες, πάντα σε περιστατικά covid.

Ταυτόχρονα υπάρχει και μία εξίσου μικρή μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η κατάσταση δεν παραμένει ασφυκτική, τόσο στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όσο και στο ΠΓΝΠ.

Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία. Υπάρχουν, πάντως, σίγουρα ενδείξεις μιας ήπιας αποκλιμάκωσης. Ωστόσο, το μόνο δεδομένο για την ώρα είναι ότι τα κρούσματα σε αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ξεπέρασαν το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων στην Αχαΐα.

Ήδη τις πρώτες 10 μέρες έφτασαν στο σύνολο τους τα 1.111 κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα από τα μισά είναι από την Πάτρα.

Αναλυτικά δείτε τα κρούσματα μέρα με την μέρα.  

1η Απριλίου 119

2η Απριλίου 141

3η Απριλίου 108

4η Απριλίου 71

5η Απριλίου 112

6η Απριλίου 135

7η Απριλίου 114

8η Απριλίου 117

9η Απριλίου 111

10η Απριλίου 83