Η είδηση του θανάτου του θρύλου της ραπ DMX προκάλεσε τη θλίψη στους φίλους της μουσικής.

Ο εκλιπών που υπέστη καρδιακή προσβολή, ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή, ήταν ένας μοναδικός καλλιτέχνης στο είδος και φημιζόταν κυρίως για την δυναμική των live του.

Οι Έλληνες θαυμαστές του είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν αυτό, πριν από εφτά περίπου χρόνια, τον Ιούνιο του 2014, όταν ο DMX απογείωσε με τη μουσική και τα τραγούδια του την κατάμεστη από κόσμο σκηνή του Βοτανικού Live Stage.

To patrasevents.gr, με τον τότε φωτογράφο του Μάριο Αμπατζόγλου, ήταν εκεί και είχε καλύψει το μοναδικό αυτό μουσικό γεγονός.  

Ενός καθαρόαιμου ράπερ που είχε σπάνιες εμφανίσεις στην Ευρώπη και ο οποίος απέδειξε με τον τρόπο ζωής του και όλες αυτές τις περιπέτειες που είχε με τον νόμο, με πόσο βιωματικό τρόπο έγραφε.

Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα, τον Απρίλιο του 2021 έχουν αλλάξει πολλά. Τα τραγούδια του DMX θα μείνουν διαχρονικά στην ιστορία της ραπ μουσικής, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και μακάρι να φύγει αυτός ο ιός που έχει περιστοιχίσει της ζωές μας, να ξαναρχίσουν οι συναυλίες και τα live και να ξαναδούμε στην Ελλάδα -και γιατί όχι στην Πάτρα- τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνες. Σαν του DMX.