Δύο σημαντικές μαρτυρίες και το υλικό από κάμερες και κινητά είναι εκείνα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να καταφέρουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Kαραϊβάζ για να φτάσουν στους δράστες και τα κίνητρα τους.

Όπως είπε μιλώντας στο Open o Πάνος Σόμπολος «έχουμε να κάνουμε εδώ με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη και σίγουρα οι δράστες ήθελαν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο, γιατί δεν τον πυροβόλησαν μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές». Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν πως εκτελούσαν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Μάλιστα ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και χαριστική βολή στον Γιώργο Kαραϊβάζ για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να επιζήσει. «Παρακολουθούσαν τον Γιώργο Kαραϊβάζ, ήξεραν τα κατατόπια εντός εισαγωγικών, ήξεραν το σημείο και έδρασαν με έναν τρόπο που έχει στοιχεία επαγγελματισμού, δηλαδή κάποιος πληρώθηκε» είπε στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης.

Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του δημοσιογράφου και να είχαν συνεργούς. Τώρα οι αστυνομικές αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς τις υποθέσεις που ερευνούσε στο δημοσιογράφος, προκειμένου να εξιχνιάσουν αν μέσα σε κάποια από αυτές βρίσκονται εκείνοι που αποφάσισαν να του κλείσουν το στόμα.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή των δραστών - «Καθαρό» το όπλο

Δεν αποτελούσε και μεγάλη έκπληξη για τους έμπειρους αστυνομικούς ανθρωποκτονιών το γεγονός ότι οι εκτελεστές επέλεξαν ένα όπλο το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη εγκληματική ενέργεια για να σκοτώσουν τον Γιώργο Kαραϊβάζ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, πρόκειται για ένα εννιάρι πιστόλι το οποίο δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. «Η βαλλιστική εξέταση η οποία έγινε ήταν αρνητική και η απάντηση η οποία δόθηκε είναι ότι αυτό το όπλο δεν το έχουν ξανασυναντήσει σε καμία άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η ιατροδικαστική εξέταση και μέχρι στιγμής αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχουν βρεθεί τουλάχιστον δέκα σφαίρες και πάρα πολλά διαμπερή τραύματα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί, ότι οι περισσότερες σφαίρες έχουν βρεθεί στον κορμό, καθώς επίσης και η χαριστική βολή -την οποία από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει στο σημείο και είχαν κάνει την αυτοψία», σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου.

Τώρα, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι από εδώ και πέρα ποια είναι η έρευνα των αστυνομικών. Οι Αρχές λοιπόν, έχουν διαπιστώσει ότι η δολοφονία του Γιώργου Kαραϊβάζ δεν κράτησε πάνω από 20 δευτερόλεπτα και αυτό το οποίο κάνουν είναι να εντοπίσουν τόσο το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν αρχικά οι εκτελεστές, αλλά κυρίως το αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν για να εξαφανιστούν οι δράστες. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν ήταν το μηχανάκι το όχημα το οποίο τους οδήγησε στο να φύγουν μακριά από το σημείο της εκτέλεσης και θεωρούν ότι σε κάποιο σημείο στην περιοχή υπήρχε και κάποιο αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και τους βοήθησε για να εξαφανιστούν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν ούτε καμένο και αυτό βάζει σε υποψίες τους αστυνομικούς και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της έρευνας.

Από την Παρασκευή το βράδυ έχει δοθεί επείγον σήμα με τα χαρακτηριστικά των δύο εκτελεστών τόσο σε αεροδρόμια όσο και σε λιμάνια. Υπάρχουν δύο μαρτυρίες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς από την αρχή μέχρι το τέλος αυτή την εκτέλεση, τα ρούχα, τις κουκούλες και τις μαύρες μάσκες που φορούσαν οι δράστες. Με όσα λοιπόν χαρακτηριστικά μπορούσαν και κυρίως με το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για Έλληνες, οι Αρχές έδωσαν σήμα την Παρασκευή το βράδυ σε αεροδρόμια και σε λιμάνια τον οποιονδήποτε ύποπτο να τον σταματήσουν, εάν οι αστυνομικοί δουν σε κάποιον κάτι που να τους θυμίζει τις περιγραφές αυτές.