Χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσουν σύντομα κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η επαναλειτουργία της εστίασης, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα και υπογράμμισε ότι στις αρχές Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ζήτησε από την Επιτροπή να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα τα εμπορικά κέντρα αλλά, όπως είπε, οι ειδικοί δίστασαν και πρότειναν να περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Σχετικά τα κέντρα αισθητικής, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά καθώς όσο παραμένουν κλειστά, άλλες επιχειρήσεις παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία καθώς, όπως είπε, όταν γυμνάζεσαι δεν μπορείς να φοράς μάσκα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.